Wasdroger repareren

Wasdroger repareren

Zelf de wasdroger repareren of toch overlaten aan een reparateur?

Hieronder vind je de meest voorkomende wasdroger problemen die je tegen kunt komen als je de wasdroger zelf gaat repareren.


De 6 meest voorkomende storingen:


Controleer of de wasdroger stroom krijgt

Als eerste moet u even checken of er wel stroom op de droger staat en of er geen stop is uitgeslagen in de meterkast. Vaak hebben wasmachines en drogers een eigen groep. Al het andere zal het gewoon doen (licht etc.) maar de wasmachine en droger dus niet. Het kan ook zo zijn dat de droger eigen zekeringen heeft. In de handleiding van je droger zal je dat terug kunnen vinden.


wasdroger repareren

Wasdroger deur sluit niet goed

Controleer de wasdroger deur. Als de wasdroger deur niet goed dicht zit zal de droger niks doen. Dat is een extra beveiligingseigenschap van de meeste droogtrommels. Het kan zijn dat de (automatische) deur kapot is. Misschien kan je dit zelf repareren. Indien het toch niet lukt, is het raadzaam om een wasdroger monteur in te schakelen.


Wasdroger condensor zit niet goed

Controleer ook of de condensor goed zit, bijvoorbeeld als je deze hebt schoongemaakt. Een condensor zorgt ervoor dat de hete lucht (condens) omgezet wordt in water en afgevoerd wordt.


Wasdroger wordt niet warm

Als de wasdroger niet warm wordt, kijk dan óók of de zekering nog goed is. Soms zijn er meerdere zekeringen; één voor het verwarmen (verwarmingselement) en één voor het laten draaien van de trommel. In dat geval is de wasdroger reparatie gemakkelijk uit te voeren, zekeringen zijn eenvoudig te vervangen. Een verwarmingselement kan te heet worden en op een gegeven moment doorbranden. Meestal doet de zekering zijn werk, maar het kan zijn dat je het verwarmingselement moet vervangen, dan is de wasdroger reparatie lastig uit te voeren. Een reparateur kan dat eenvoudig voor u controleren.

[the_ad id=”7415″]

Drogen duurt langer dan normaal

Als het drogen veel langer duurt dan u gewend bent, dan zal er waarschijnlijk iets met de afvoer niet goed gaan. Controleer de stoffilter en maak die zonodig schoon. Indien de stoffilter beschadigd is moet je deze vervangen. Controleer (indien aanwezig) of de afvoerslang vrije ruimte heeft en niet geknikt is. Deze mag ook niet verstopt zitten of erg vervuild zijn. Vaak is de condensor niet goed schoon of versleten. Controleer de condensor en maak deze regelmatig schoon of vervang de condensor. Het scheelt je niet alleen een hoop vragen en ergernis, maar zeker ook in de energierekening!


Thermostaat werkt niet (goed) meer

Heeft u nog steeds de oorzaak niet gevonden.. Dan kan het zijn dat de thermostaat niet meer (goed) functioneert. In dat geval, dien je deze te vervangen. Hiervoor is wel enige technische kennis vereist. Kom je er toch niet uit, dan is het beter om contact op te nemen met een monteur voor advies.

close

LEES OOK:
> De wasdroger lekt