Vaatwasser maakt lawaai

Vaatwasser maakt lawaai

De vaatwasser maakt lawaai.. Vind hieronder de oorzaak en de bijbehorende oplossing!

Een vaatwasser die lawaai maakt kan een storende factor zijn. Zeker als je een open keuken hebt en je bijvoorbeeld televisie zit te kijken terwijl er vervelende achtergrondgeluiden zijn. Dat zit niet echt lekker en zorgt voor onrust.

De meest voorkomende problemen zijn een gebroken water-inlaatklep, versleten motor of een versleten pomp. Het is mogelijk om deze zelf te vervangen of je kan overwegen om een professionele monteur in te schakelen.

Je kunt natuurlijk ook eerst zelf eens proberen om het probleem te vinden van een lawaaiige vaatwasser.


afwasmachine maakt lawaai

De afwasmachine moet stil zijn!

De meest voorkomende oorzaken van een vaatwasser dat een brommend geluid maakt:

  • Misschien is het maar een kleinigheidje waardoor de vaatwasser een brommend geluid maakt, zoals een stukje gebroken glas dat ergens de boel blokkeert. Probeer daarom te achterhalen waar het geluid vandaan komt, zoals onder de filter. Haal het onderste rek uit de vaatwasser en controleer de filter, maar ook eronder. Deze zit in de bodem van de binnenkant en kan je het beste regelmatig schoonmaken met een schoonmaakmiddel. Pas op met losse stukjes glas!
  • Het kan natuurlijk ook zijn dat de sproeier tegen de vaat tikt tijdens het spoelen. Deze draait rond en moet dat vrij kunnen doen. Deel in dat geval de vaat opnieuw in.

[the_ad id=”7415″]

Wat kan je nog meer doen als de vaatwasser een raar geluid maakt:

  • Test de inlaatfilter op schade. Als het beschadigd is verwijder het filter en vervang deze door een nieuwe.¬†Controleer de motor en ophanging ervan. Als de motor niet goed vast zit, zal het elke keer als de vaatwasser draait geluidsoverlast veroorzaken.
  • Controleer de sproeiarm op schade. Als de sproeiarm is beschadigd kan deze ruis veroorzaken, terwijl het draait. Als je merkt dat de armen gebogen of afgebroken is, dan moet je deze onmiddellijk vervangen.

Succes!