Wasdroger lekt

Wasdroger lekt

De wasdroger lekt.. Wat kunt u zelf doen?

Als je wasdroger lekt, dan is dit meestal het gevolg van een onderliggend probleem. Het kan zijn dat de afvoerslang lekt, maar de meeste oorzaken kun je in onderstaande punten terugvinden. Meestal kan het water of vochtige lucht niet goed worden afgevoerd, doordat er ergens een verstopping zit.


De 4 meest voorkomende oorzaken:
1.  Controleer de filters
2.  Maak de condensor schoon
3.  Controleer de afvoerslang
4.  Kapotte zekering of thermostaat


1. Controleer de filters als eerste

Als het pluizenfilter verstopt zit, dan kan de lucht niet meer goed worden afgevoerd. Het drogen zal ook langer duren en de was wordt niet echt goed droog. Het pluizenfilter kan je meestal terugvinden in de deuropening of in de deur zelf. Haal deze eruit en maak hem schoon. Omdat de gaatjes van het filter erg klein zijn, kun je dit het beste met een stofzuiger doen. Wordt de pluizenfilter niet meer echt goed schoon? Schaf dan een nieuwe aan!


2. Condensor schoonmaken

lekkende droger

Condensor

Bij een condensdroger zul je de condensor ook regelmatig goed schoon moeten maken. Deze zit meestal onderaan de voorkant van de droger (achter een klepje). Haal deze eruit en maakt hem goed schoon. Je ziet het vaak meteen als deze verstopt zit. Kijk ook even in de behuizing van de condensor als deze eruit is. Achter de condensor kunnen ook wat resten achterblijven. Deze moet ook schoon zijn, want anders kan het water niet worden weggepompt. Heb je een nieuwe condensor nodig, check dan hier.


3. Controleer de afvoerslang

Kijk bij een afvoerdroger of de afvoerslang vrije ruimte heeft en niet geblokkeerd zit. Controleer ook op klemmende afvoer of een knik in de afvoerslang. Ook kan er een scheurtje in de afvoerslang zitten. Als dat het geval is, vervang de slang direct! De hete lucht en het water moeten vrij kunnen stromen. Als deze geblokkeerd worden, dan blijft het in de machine en zal een andere uitweg gaan zoeken: lekkage dus.

[the_ad id=”7415″]

4. Kapotte zekering of thermostaat

Als je alles gecontroleerd hebt en schoongemaakt dan zou de wasdroger het weer goed moeten doen. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat er een zekering kapot is of dat de thermostaat het niet meer doet. Je kunt proberen dit zelf te vervangen, onderdelen kun je eenvoudig online bestellen