Vaatwasser pompt niet af

Vaatwasser pompt niet af

De vaatwasser pompt niet af – 3 handige oplossingen!

Wat moet je doen als je vaatwasser niet afpompt? Indien de vaatwasser niet afpompt, betekent het nog niet dat je meteen een nieuwe vaatwasmachine dient aan te schaffen. Ook is het niet altijd nodig om een professionele reparateur in te schakelen. Er zijn een aantal simpele en snelle handelingen die je kan uitvoeren om te controleren of je ergens het probleem kan vinden en verhelpen.


Vaatwasser pompt niet af – 3 Stappenplan:
1 Verwijder en reinig de filters
2 Controleer de afvoerslang
3 Controleer afvoer van de gootsteen


1. Verwijder en reinig de filters

Het eerste dat je dient te controleren zijn de filters. Deze vind je in de bodem van de vaatwasser. Verstopte filters belemmeren het afpompen van het water in de vaatwasser. De filters bestaan uit (drie) delen en zijn zeer gemakkelijk los te maken. Indien je de vaatwasser regelmatig gebruikt, is het een goed idee om de filters elke week even schoon te maken onder de kraan en te controleren op slijtage.

[the_ad id=”7415″]

2. Controleer de afvoerslang

Indien de vaatwasser nog steeds niet afpompt, controleer je of de afvoerslang aan de achterkant van de vaatwasser bekneld zit of geknikt is – als dit namelijk wel zo is, dan kan het afvalwater niet weg. Trek de vaatwasser naar voren en controleer of er voldoende ruimte is voor de slang.


3. Controleer afvoer van de gootsteen

Vaak is de vaatwasser voor het afvalwater aangesloten op dezelfde afvoer als de gootsteen. Controleer ook hier op verstoppingen, bijvoorbeeld in de zwanenhals. Het kan zijn dat de afvoer van de gootsteen wordt geblokkeerd, wat betekent dat de vaatwasser niet in staat zal zijn om goed af te pompen. Gebruik hiervoor een ontstoppingsmiddel om het op te lossen.

[the_ad id=”7414″][the_ad id=”7430″]