Wasmachine maakt herrie

Wasmachine maakt herrie

Uw wasmachine maakt herrie?

Er zijn eenvoudige stappen die we kunnen nemen om wat aan die lawaaiige wasmachine te doen. Tijdens het centrifugeren zal de wasmachine vaak het meeste herrie maken. Een paar tips om het lawaai te beperken:

Stap 1

wasmachine maakt herrie

Weg met lawaai!

Schakel uw machine uit! Alvorens iets te doen aan uw wasmachine, schakel deze uit en trek ook de stekker uit het stopcontact. Als uw machine pas na verloop van tijd in het programma herrie gaat maken, kijk dan in de handleiding van uw wasmachine hoe u deze moet stoppen en afpompen.

Stap 2

Controleer de poten. De poten van de wasmachine moeten stevig op de vloer staan. Om de poten te stellen moet u eerst de borgmoeren losmaken, alvorens u de poten kunt stellen.
De wasmachine moet volledig waterpas staan, dus gebruik een waterpas en zorg dat u net zo lang bijstelt totdat u tevreden bent. Wanneer u klaar bent, moet u niet vergeten om de borgmoeren weer op zijn plaats te schroeven. Zorg ervoor dat deze stevig tegen de behuizing van de machine gedraaid zitten en doe dit zéker voordat u uw volgende wasbeurt doet.

Stap 3

Voorkom ongelijke belasting cq. lading van de machine. Wassen van een ‘zwaar’ kledingstuk, zoals een katoenen handdoek op zichzelf óf samen met lichtgewicht kledingstukken, kan problemen veroorzaken. De handdoek zal water absorberen en in gewicht toenemen. Als deze dan vast plakt aan de zijkant van de trommel, zal het een asymmetrische belasting creëren.
Sommige moderne wasmachines zullen dit detecteren en vervolgens proberen om de trommel opnieuw in balans te brengen of het centrifugeren te annuleren. Als uw wasmachine gaat centrifugeren met een asymmetrische belasting, kan het gaan schudden in een lawaaierige en schadelijke manier, met mogelijk schade als gevolg.

Stap 4

Controleer de trommellagers! Als de bovenstaande stappen niet helpen, kan uw machine te lijden hebben aan kapotte lagers. Lagerproblemen zijn relatief veel voorkomende problemen en helaas van dien aard dat ze meestal verholpen dienen te worden door een professionele monteur.
Draai de trommel, terwijl die leeg is, om te controleren of de lagers versleten zijn. Als u een weerstand voelt, dan kunnen de lagers van de machine aan vervanging toe zijn. Een ander symptoom kan zijn dat de metalen trommel enigszins ‘uit het lood’ staat en dus niet meer in lijn is met de rubberen afdichting rond de wasmachinedeur.

Hebt u niet gevonden wat u zocht? Kijk dan eens op wasmachine reparatie voor meer handige oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met