Wasmachine maakt vreemd geluid

Wasmachine maakt vreemd geluid

Maakt uw wasmachine een vreemd geluid?

Het kan verontrustend zijn, wanneer u bij het doen van uw wasgoed uw wasmachine een vreemd geluid maakt. Bijvoorbeeld een kloppend, stotend of krassend geluid. Vreemde geluiden die afkomstig zijn van uit wasmachine kunnen vele oorzaken hebben, maar vaak is de oplossing eenvoudiger dan u denkt. Controleer in ieder geval op basis van de volgende stappen of u zelf de oorzaak kunt vinden en verhelpen. Een reparateur inschakelen kan altijd nog.
 

1. Schakel uw machine uit!

Alvorens iets te doen aan uw wasmachine, schakel deze uit en trek ook de stekker uit het stopcontact. Als uw machine pas tijdens het programma herrie gaat maken, kijk dan in de handleiding van uw wasmachine hoe u deze moet stoppen en afpompen.
 

2. Controleer de rubberen deurafdichting en  de trommeldrum

Spullen die in de trommel terechtkomen kunnen zowel vreemde geluiden alsmede een aantal problemen veroorzaken. Uit onderzoek en reacties op deze website is gebleken dat de meest voorkomende boosdoeners muntgeld en behabeugels zijn. Zo zal bijvoorbeeld een tikkend geluid vaak te maken hebben met een munt
raar geluid wasmachine die achterbleef in een broekzak, terwijl een behabeugel, die tijdens het wassen loskomt, een meer krassend geluid zal maken. De meeste munten worden opgevangen in de trommel of in de rubberen afdichting – dus dit zijn de eerste plaatsen die u dient te controleren.
 

3. Controleer het pluizenfilter

Sommige kleinere zaken die los in de machine terecht komen, kunnen hun weg vinden naar het pluizenfilter. Volg de instructies in uw wasmachinehandleiding om het filter te controleren en schoon te maken.
 

4. Als de wasmachine nog steeds vreemd geluid maakt

Een gevaar is dat artikelen tussen de trommel en de rubberen rand glippen en terecht komen in de omringende plastic kuip. Als deze niet in het filter terecht komen, dan kunnen ze door het ronddraaien van de trommel heen en weer worden geslingerd, met name tijdens het centrifugeren. Zeker muntgeld kan met een behoorlijke kracht worden rondgeslingerd en kan zelfs schade aan de wasmachine aanbrengen.
Als er een artikel wordt mee gewassen dat komt vast te zitten, dan is het waarschijnlijk dat u een zeer hard geluid hoort tijdens het wasprogramma, vooral tijdens het centrifugeren. Als u vermoedt dat dit het geval is, stop dan de machine en bel een monteur. De kosten van het verwijderen van het trommelstelsel zijn voor vele wasmachines zeer hoog en gerekend met een eventuele afschrijving van uw wasmachine, kan het goedkoper zijn om een ​​nieuwe wasmachine te kopen.

Hebt u niet gevonden wat u zocht? Kijk dan eens op wasmachine reparatie voor meer handige oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met