Wasdroger repareren

Wasdroger repareren

Zelf uw wasdroger repareren of toch overlaten aan een reparateur?

Onderstaand vind u de meest voorkomende problemen die u tegen kunt komen.

  • Als eerste moet u natuurlijk even checken of er wel stroom op de droger staat en of er geen stop is uitgeslagen in de meterkast. Vaak hebben wasmachines en drogers een eigen groep. Al het andere zal het gewoon doen (licht etc.) maar de wasmachine en droger dus niet. Het kan ook zo zijn dat de droger eigen zekeringen heeft. In de handleiding van je droger zal je dat terug kunnen vinden.
  •  Controleer de deur. Als deze niet goed dicht zit zal de droger niks doen. Dat is een extra beveiligingseigenschap van de meeste droogtrommels. Controleer ook of de condensor goed zit, bijvoorbeeld als je deze hebt schoongemaakt. Een condensor zorgt ervoor dat  de hete lucht (condens) omgezet wordt in water en afgevoerd wordt. Het kan zijn dat de (automatische) deur kapot is. Waarschijnlijk moet je daarvoor een wasdroger monteur inschakelen.
  • wasdroger reparerenAls de wasdroger niet warm wordt, kijk dan óók of de zekering nog goed is. Soms zijn er meerdere zekeringen; één voor het verwarmen (verwarmingselement) en één voor het laten draaien van de trommel. In dat geval is de wasdroger reparatie gemakkelijk uit te voeren, zekeringen  zijn eenvoudig te vervangen. Een verwarmingselement kan te heet worden en op een gegeven moment doorbranden. Meestal doet de zekering zijn werk, maar het kan zijn dat je het verwarmingselement moet laten vervangen, dan is de wasdroger reparatie lastig uit te voeren. Een reparateur kan dat eenvoudig voor u controleren.
  •  Als het drogen veel langer duurt dan u gewend bent, dan zal er waarschijnlijk iets met de afvoer niet goed gaan. Controleer de stoffilter en maak die zonodig schoon. Controleer (indien aanwezig) of de afvoerslang vrije ruimte heeft en niet geknikt is. Deze mag ook niet verstopt zitten of erg vervuild zijn. Heel vaak is de condensor niet schoon. Controleer deze en maak deze regelmatig schoon. Het scheelt je niet alleen een hoop vragen en ergernis, maar zeker ook in de energierekening!
  •  Het kan zijn dat de thermostaat niet meer functioneert. In dat geval, is de wasdroger reparatie heel lastig zelf uit te voeren en kunt u beter contact opnemen met een monteur voor advies.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met