Vaatwasser wast niet schoon

Vaatwasser wast niet schoon

De vaatwasser wast niet schoon

Wat kan je het beste doen als je merkt dat de vaat niet meer zo schoon wordt als dat je gewend bent? Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken, maar ook oplossingen om te voorkomen dat je vaatwasser niet schoon wast.

1. Dan kun je het beste eerst controleren of de filters goed schoon zijn. Het beste is om deze regelmatig te controleren.

afwasmachine wast niet schoon

2. Is de vaat wel schoon, maar vaal? Waarschijnlijk is dan het glansspoelmiddel op. Controleer het reservoir en vul het zonodig bij.

3. Controleer of er voldoende regeneratiezout (zoals Broxomatic, te koop in elke supermarkt) in de vaatwasser aanwezig is. Haal het onderste rek uit de machine en je ziet een draaidop. Draai deze los en vul hem tot de rand met het regeneratiezout. De vaatwasser doet hier wel een tijdje mee, maar controleer het regelmatig.

4. Controleer de sproeiers. Deze kunnen in de loop van tijd kalkvorming krijgen. Het is dan ook verstandig om af en toe wat ontkalkingsmiddelen te gebruiken, zoals Calgonit of gewoon een handjevol soda. In dat geval kan je het beste de vaatwasser leeg en op hoge temperatuur een programma af laten draaien. Maak dan meteen even de rubbers van de klep schoon.

5. Als je dit allemaal hebt gecontroleerd en de vaat wordt nog steeds niet schoon, dan kan het zijn dat de juiste temperatuur niet wordt bereikt. Dit is vaak het geval als het afwasmiddelblokje niet oplost. Als je halverwege het programma de klep opendoet en het water is niet warm, dan weet je dat dit het geval is. Pas wel een beetje op; het water kan erg heet zijn! Voor dit probleem dien je een monteur voor in te schakelen. Waarschijnlijk is het verwarmingselement aan vervanging toe. Kijk op onze reparatieservice voor een monteur in de buurt.

6. Natuurlijk kunnen sommige (etens)resten erg hardnekkig zijn. Zoals bijvoorbeeld eigeel. Spoel in dat geval eerst even de vaat af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met