Vaatwasser maakt lawaai

Vaatwasser maakt lawaai

De vaatwasser maakt lawaai..

Een vaatwasser die lawaai maakt kan een storende factor zijn. Zeker als je een open keuken hebt en je bijvoorbeeld televisie zit te kijken terwijl er vervelende achtergrondgeluiden zijn. Dat zit niet echt lekker en zorgt voor onrust.

De meest voorkomende problemen zijn een gebroken water-inlaatklep, versleten motor of een versleten pomp. In dat geval verdient het de aanbeveling om een monteur in te schakelen.

afwasmachine maakt lawaai

De afwasmachine moet stil zijn!

Je kunt natuurlijk ook eerst zelf eens proberen om het probleem te vinden van een lawaaiige vaatwasser. Misschien is het maar een kleinigheidje, zoals een stukje gebroken glas dat ergens de boel blokkeert. Probeer daarom te achterhalen waar het geluid vandaan komt, zoals onder de filter. Haal het onderste rek uit de vaatwasser en controleer de filter, maar ook eronder. Deze zit in de bodem van de binnenkant en kan je het beste regelmatig schoonmaken. Pas op met losse stukjes glas!

Het kan natuurlijk ook zijn dat de sproeier tegen de vaat tikt tijdens het spoelen. Deze draait rond en moet dat vrij kunnen doen. Deel in dat geval de vaat opnieuw in.

Wat kan je nog meer doen als de vaatwasser lawaai maakt:

Test de inlaatfilter op schade. Als het beschadigd is verwijder het filter en vervang deze door een nieuwe. Controleer de motor en ophanging ervan. Als de motor niet goed vast zit, zal het elke keer als de vaatwasser draait geluidsoverlast veroorzaken.

Controleer de sproeiarm op schade. Als de sproeiarm is beschadigd kan deze ruis veroorzaken, terwijl het draait. Als je merkt dat de armen gebogen of afgebroken is, dan moet je deze onmiddellijk vervangen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met